Događanja

Službeno predstavljanje znanstvene monografije “Program razvoja za održivi ruralni turizam u Moslavini”

U sklopu Međunarodne znanstveno stručne konferencije za razvoj ruralnog turizma RRT2020 u četvrtak 3. rujna 2020. godine na Fakultetu za turizam u Brežicama službeno je predstavljena znanstvena monografija “Program razvoja za održivi ruralni turizam u Moslavini” čiji su urednici Barbara Pavlakovič (Sveučilište u Mariboru, Fakultet za turizam Brežice), Marko Jurakić, (Vimal akademija – Udruga za razvoj ljudskih potencijala, Moslavačka Slatina) i Marko Koščak (Sveučilište u Mariboru, Fakultet za turizam Brežice), a izdavači Univerzitet u Mariboru, Vimal akademija i LAG Moslavina. Nakon službenog predstavljanja monografija je predstavljena gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina partnerima Konferencije za razvoj ruralnog turizma RRT2020.

Znanstvena monografija “Program razvoja za održivi ruralni turizam u Moslavini” rezultat je projekta kojim se želi potaknuti održivi ruralni turizam na širem teritoriju hrvatske regije Moslavine.

Ova znanstvena monografija predstavlja vrijedan znanstveni i stručni prilog svima koji su na bilo koji način uključeni ili se namjeravaju uključiti u održivi ruralni turizam, te onima koji se bave donošenjem strateških odluka koje se tiču održivog razvoja ruralnog turizma, općenito. Važno je istaknuti i činjenicu da ovakav tip monografije u kojoj postoji istraživačka sinergija između studenata i njihovih profesora na primjeru regije Moslavine predstavlja jedinstven didaktički primjer izrade monografije koja, u tom smislu, može poslužiti kao poticaj istovrsnim proučavanjima ostalih hrvatskih regija. (Dr. sc. SANDRA KANTAR, prof. v. š. – izvod iz recenzije)

Službeno predstavljanje znanstvene monografije na Fakultetu za turizam u Brežicama

Rektor Libertas međunarodnog sveučilišta prof. dr. sc. Duško Pavlovć sa svojim primjerkom znanstvene monografije

Dr. sc. Sandra Kantar, prof. v. š. predstavlja znanstvenu monografiju studentima na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima

Predstavljanje znanstvene monografije kod gradonačelnika Kutine g. Zlatka Babića
u društvu direktorice TZ-a Kutine gđe. Ivane Grdić i voditeljice LAG-a Moslavina gđe. Anice Lenart

Uručeni prvi primjerci znanstvene monografije – gradonačelnik Popovače, g. Josip Mišković

Predstavljanje znanstvene monografije kod gradonačelnika Ivanić-Grada, g. Javora Bojana Leša.
Monografiju je osobno predstavio jedan od urednika i organizator konferencije RRT2020 dr.sc. Marko Jurakić

Načelnik Općine Križ, g. Marko Magdić

Voditeljica LAG-a Moslavina, gđa. Anica Lenart

Načelnik Općine Krapinske Toplice, g. Ernest Svažić