Poziv za sudjelovanje

Poštovane kolegice i kolege,

zadovoljstvo nam je uputiti Vam poziv za sudjelovanje na 1. međunarodnoj znanstveno-stručnoj konferenciji koja će se održati 25. studenog 2020. god. na sveučilištu Libertas, Trg J. F. Kennedya 6b u Zagrebu, Hrvatska. Nakon dogovora sa upravom Sveučilišta donesena je konačna odluka da se Konferencija održi online. U prostorijama sveučilišta Libertas će se nalaziti samo 4 predstavnika organizatora i moderatorica konferencije.

Cilj konferencije  je doći do što jasnije slike sadašnjeg stanja i ponuditi rješenja za nastavak razvoja ruralnog turizma Hrvatske i susjednih zemalja, s posebnim naglaskom na razvoju Moslavine kao atraktivne kontinentalne turističke destinacije.

Govornici i panelisti  biti će turistički djelatnici i neposredni nositelji aktivnosti, predstavnici ključnih turističkih i gospodarskih institucija, predstavnici instituta i fakulteta za turizam i ekonomiju iz više zemalja, te predstavnici resornih ministarstava. Pozivamo Vas da svojim proširenim sažecima i aktivnim sudjelovanjem na konferenciji doprinesete razvoju znanstvenog i stručnog promišljanja problematike ruralnog razvoja turizma.

Konferencija ima međunarodni karakter te je organizirana u vidu kratkih stručnih predavanja i tri tematska panela na kojima će se razmijeniti međusobna iskustva i donijeti zaključci, odnosno smjernice budućeg razvoja.

 

Tematske cjeline konferencije uključuju:

 1. Održivi i odgovorni razvoj u ruralnom turizmu
 2. Toplice, Nacionalni parkovi i Parkovi prirode kao pokretači razvoja destinacije
 3. Novi oblici marketinga kao alati današnjice
 4. Izvori financiranja za razvoj ruralnog turizma
 5. Važnost edukacije djelatnika za razvoj ruralnog turizma
 6. Važnost međunarodnog povezivanja
 7. Važnost razvoja ženskog poduzetništva za razvoj sela
 8. Uloga države, lokalne samouprave i lokalne zajednice u razvoju ruralnog turizma
 9. Pozitivni primjeri iz prakse – domaći i inozemni
 10. Ostale povezane teme

Detaljni program konferencije biti će objavljen na službenoj web stranici konferencije www.moslavina.info, kao i na službenoj web stranici organizatora  www.vimal.hr.

Radni jezici konferencije su hrvatski i engleski jezik.

Pozivamo Vas na dostavu proširenih sažetaka i cjelovitih radova. Da bismo osigurali vaše sudjelovanje na konferenciji, molimo sudionike da sažetke pošalju na hrvatskom i engleskom jeziku na službeni e-mail konferencije vimalakademija@gmail.com sa naznakom „Za Zbornik sažetaka“. Prijave proširenih sažetaka moguće su do 15. studenog 2020. godine.

 

Nakon konferencije objavit će se Zbornik radova, koji će se uputiti na indeksiranje u EconLit i EBSCO baze te druge relevantne baze. Rok za slanje cjelovitih radova je 15. prosinca 2020. Sve informacije o Zborniku radova dostupne su na web stranici www.vimal.hr i www.moslavina.info

 

Za sudionike koji žele samo aktivno sudjelovati u pratećim aktivnostima na konferenciji bez slanja proširenih sažetka, molimo da se prijave na e-mail vimalakademija@gmail.com

 

Organizatori konferencije: Vimal Akademija Moslavačka Slatina, Sveučilište Libertas Zagreb, Univerzitet v Mariboru, Univerzitet Educons Novi Sad, Univerzitet PIM Banja Luka, Univerzitet Adriatik Bar

Suorganizatori konferencije: LAG Moslavina, Sveučilište u Zagrebu Ekonomski fakultet, Edward Bernays University College ZG, Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici Virovitica, Visoko gospodarsko učilište Križevci, Turistička zajednica grada Kutine i Turistička zajednica grada Popovače

Partneri konferencije:

Općine:  Križ, Krapinske Toplice, Kneževi Vinogradi

Gradovi: Popovača, Kutina, Ivanić-Grad, Čazma i Virovitica

 

Pokrovitelj konferencije: Ministarstvo turizma Republike Hrvatske

 

Konferenciju podržavaju: Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske, Hrvatska gospodarska komora i Institut za turizam Zagreb.

 

Također Vas molimo da ovaj poziv proslijedite svim kolegama i kolegicama, zainteresiranim za sudjelovanje.

 

Zahvaljujemo Vam na interesu i suradnji te se nadamo zajedničkom druženju 25. studenog 2020. u Zagrebu.

 

Više o konferenciji na www.moslavina.info

 

UPUTE ZA PISANJE PROŠIRENOG SAŽETKA

 • sažetak treba imati 700 do 800 riječi s izdvojenih 5 do 6 ključnih riječi
 • sažetak se piše u Microsoft Word za Windowse
 • font: Times New Roman, veličina 12, prored 1.5
 • margine (gore, dolje, lijevo, desno): 2,5 cm
 • jezik sažetka:
  • govornici hrvatskoga govornoga područja: hrvatski jezik
  • govornici engleskoga govornoga područja: engleski jezik
 • sažetak treba sadržavati naslov teme koja se obrađuje, kratak opis teme i njenu svrhu, opis pristupa obradi teme te popis glavnih problemskih pitanja
 • sažetak treba sadržavati podatke o autoru: ime i prezime autora sažetka, titule, puni službeni naziv institucije u kojoj je autor zaposlen, adresu i podatke za kontakt (tel., mob., e-mail adresa)
 • sažetak poslati na vimalakademija@gmail.com – s naznakom za “Zbornik sažetaka

 

UPUTE ZA PISANJE CJELOVITOG RADA nalaze se na web stranici  www.vimal.hr i www.moslavina.info

 

Vimal akademija
dr. sc. Marko Jurakić